Presse

Modtag pressemeddelelser

For alle interesserede er det muligt at tilmelde sig Danske Malermestres pressemeddelelser, der udsendes
pr. e-mail.

>> Til-/afmeld pressemeddelelser 

 

Nyt fra Danske Malermestre

(Se flere nyheder i menuen til højre)

 

 

 


Mangelfuld kontrol med offentlige klausuler

02-06-2016

Der stilles mange krav til de danske virksomheder, som vil byde på arbejde for det offentlige; med sociale klausuler skal de have elever og de skal  - selvfølgelig – overholde regler for arbejdsmiljø og overenskomster.

 

Helt overvejende støtter medlemmer af Danske Malermestre op om de klausuler, som de offentlige institutioner lægger ud, men der er også en utilfredshed over, at der ikke er nok kontrol med, at klausulerne overholdes – især når det er udenlandske virksomheder, der får ordrerne.

 

I en ny undersøgelse, "Offentlige myndigheders brug af udenlandske malervirksomheder", blandt medlemmerne har Danske Malermestre spurgt om malerfirmaernes erfaringer med det offentliges brug af udenlandske malerfirmaer.

 

Langt den overvejende del oplever, at ordrerne i 0-20 % af tilfældene går til udenlandske firmaer.

 

- Vi er jo en del af det indre marked, og så må vi også acceptere, at udenlandske virksomheder får opgaver i Danmark, siger direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg.

 

- Men de skal naturligvis foregå på lige vilkår, og her viser analysen, at de danske mestre i stort omfang er bange for, at de er oppe imod urent trav.  

 

Eksempelvis mener næsten 30% af mestrene, at de udenlandske malervirksomheder aldrig eller som regel aldrig overholder danske overenskomster, mens kun knap 8% mener, at de som regel gør det. Og det er vel at mærke, når de arbejder for danske, offentlige myndigheder.

 

Og hele 36% af mestrene mener, at de udenlandske malervirksomheder aldrig eller som regel aldrig overholder danske miljøregler, mens kun 5% mener, at de gør det.

 

Der er nærmest 100% opbakning til offentlige myndigheders brug af sociale klausuler og arbejdsklausuler blandt medlemmerne. Men der er til gengæld en udbredt frustration med den manglende kontrol med, om reglerne overholdes.

 

Blandt svarene i undersøgelsen lyder det bl.a.: ”Jeg har ringet adskillige gange til Herning Kommune for at høre, hvad der skal til for at komme i betragtning til at afgive pris på deres malearbejde. Vi har her i firmaet flexjobber, folk i jobprøvning, på skånejob, samt immigranter, og altid 3-4 lærlinge….”

 

- Desværre hører vi igen og igen fra vores medlemmer, at der ikke kontrolleres eller sanktioneres for manglende overholdelse af de sociale klausuler, siger Ole Draborg.

 

”Jeg har brugt tid og penge på mine elever. Hvad har jeg gjort det for. Vi er helt til grin”, lyder en af kommentarerne i undersøgelsen, mens en anden skriver:

 

”Det er konkurrenceforvridende, lige meget hvordan de forklarer det. De har ikke samme udgifter, plus vi kan ikke tage arbejde i deres lande…”

 

- Vi ser frem til, at de offentlige institutioner får større fokus på at støtte de små og mellemstore lokale virksomheder, der er med til at skabe lokale arbejdspladser, uddanner de unge nye håndværkere - og lever op til danske overenskomster og regler på arbejdsmarkedet, siger Ole Draborg.

 

For yderligere kommentarer til undersøgelsen "Offentlige myndigheders brug af udenlandske malervirksomheder" kontakt: Ole Draborg tlf. 3263 0370

 

>> Pressefoto

 

 

Pressemeddelelser

>> læs alle pressemeddelelser

 

27-07-2018
Medlemsblad august 2018

I august nummeret af Danske Malermestre kan du både læse om et lykkehjul med lærlinge-spørgsmål til Folkemødet 2018, debatten om en certificeringsordning på generalforsamlingen og om begrebet nudging, hvor du får et kærligt og effektivt puf.
>> Læs mere…

10-07-2018
Stort behov for at ansætte malersvende

82 procent af deltagerne i Danske Malermestres konjunkturundersøgelse har haft behov for at ansætte malersvende inden for de sidste tre måneder.
>> Læs mere…

04-07-2018
Vind 25.000 kr. for det flotteste malearbejde

Har du fået malet? Er det flot? Så kan du vinde mange penge, når Danske Malermestre for femte gang udskriver konkurrencen om det flotteste malearbejde i private hjem.
>> Læs mere…

Overenskomst/Ansættelse

>> læs alle nyheder

 

 

01-06-2017
Ændringer i overenskomstens satser pr. 1. juni


>> Læs mere…

23-03-2017
Overenskomsten skal gennem afstemning i april


>> Læs mere…

12-12-2016
Jul og Nytår – hvordan er det nu med det?

Sådan er feriedagene i forbindelse med jul og nytår 2016.
>> Læs mere…

Entreprisehjælp

>> læs alle nyheder

 

18-05-2017
Opdatering af prisliste, MBA og kalkulationsprogram

Ændringer i prislisten skal implementeres.
>> Læs mere…

19-01-2017
Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.
>> Læs mere…

13-03-2014
Undervisning af konstruktørelever

Mellem 300 - 400 elever bliver hvert år undervist brugen af MBA.
>> Læs mere…

Arbejdsmiljø

>> læs alle nyheder

 

16-02-2017
På kursus i førstehjælp

Få støtte fra Malkom til at få alle i firmaet på kursus.
>> Læs mere…

10-11-2016
Husk at få refusion for udgifter til medarbejdere på barsel


>> Læs mere…

09-06-2016
Alt for mange glemmer solen

Det er sæson for udendørsarbejde, så husk solcreme! Selvom det er overskyet, kan du stadigvæk blive solskoldet
>> Læs mere…

Uddannelse

>> læs alle nyheder

 

06-07-2017
Kvote-elever er fordelt på skolerne

Fra januar 2018 kan 426 elever optages på grundforløb uden praktikaftale.
>> Læs mere…

08-02-2017
Svært at skaffe malerelever nok

Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…

25-01-2017
Malerfaget vil miste elever

Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…

Alle nyheder