Presse

Modtag pressemeddelelser

For alle interesserede er det muligt at tilmelde sig Danske Malermestres pressemeddelelser, der udsendes
pr. e-mail.

>> Til-/afmeld pressemeddelelser 

 

Nyt fra Danske Malermestre

(Se flere nyheder i menuen til højre)

 

 

 


Danske Malermestre slår til lyd for større effektivitet på byggepladsen

07-06-2018

Hvorfor præges så mange byggerier af dårlig planlægning, ineffektivitet og svingende kvalitet? Er gensidig respekt, fælles kvalitetsbevidsthed og ansvarsfølelse nøglen til en bedre byggeproces? Og hvordan kan digitalisering og innovation bidrage? Sådan lyder blot nogle af de spørgsmål, som en række førende kapaciteter fra blandt andet VærdiByg og MT Højgaard diskuterer, når Danske Malermestre afholder gå-hjem-møde 18. juni klokken 15.30-18.00 på Hotel Scandic Sluseholmen. 


Mange byggeprojekter præges af dårlig planlægning og ineffektivitet. Det får ikke kun budgetterne til at skride, men påvirker i høj grad også kvaliteten af det enkelte byggeri. For at slå til lyd for bedre tidsstyring, øget samarbejde og gensidig respekt inviterer brancheorganisationen Danske Malermestre til det gratis gå-hjem-møde. 

 

- Vi hører ofte beretninger fra vores medlemmer om deres oplevelser med dårlig planlægning og manglende fælles ansvarsfølelse på byggepladsen. Der er i den grad brug for at adressere disse udfordringer, så vi fremover kan blive skarpere til at håndtere dem gennem bedre tidsstyring, optimeret samarbejde og nye teknologier, fortæller Ole Draborg, der er direktør hos Danske Malermestre.

 

Gensidig respekt er nøglen
Danske Malermestre har derfor samlet en række af byggeriets førende kapaciteter, der vil fortælle om de muligheder og udfordringer, som præger byggepladserne. 

 

Blandt oplægsholderne er Rolf Simonsen, der er sekretariatsleder hos Værdibyg. Ifølge ham er det vigtigt, at parterne afstemmer forventningerne til byggeprojektet, både i forbindelse med opstart såvel som undervejs i processen. På den måde bliver det tydeligt, hvor grænsefladerne er, og hvordan der kan skabes bedst mulig synergi.

 

- Samarbejdet i byggeprojekterne styrkes gennem parternes gensidige forståelse for hinandens arbejde. Det gælder både mellem fagene på byggepladsen, men også mellem bygherre, rådgivere og entreprenørerne. Jo større indblik, man har i de andres verden, jo bedre kan man hjælpe hinanden, så man i fællesskab kan yde det optimale. Det behøver ikke koste ekstra kræfter, men det giver meget energi, når man får tingene til at fungere.

 

Det pointerer Rolf Simonsen, som også får selskab af oplægsholder Sascha Vesterlund, der er afdelingschef i VDC-divisionen hos bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard. 

 

”Vi” frem for ”dem og os”
Ifølge konsulent Mette Thorkildsen fra Factor 3, der også vil bidrage med indlæg ved arrangementet, er der generelt behov for at etablere en fælles ansvarsfølelse på byggepladsen:   

  

- Vi skal skabe lysten og forståelsen for samarbejde, så vi sammen opnår de bedste resultater internt såvel som eksternt i byggevirksomhederne. Vi skal tænke ”vi” frem for kortsigtede enkeltstående gevinster, hvor vi tænker ”dem og os”. Det betyder også, at vi skal åbne op for et nyt paradigme, hvor vi i højere grad tænker og handler sammen på mange flere områder.

 

Gå-hjem-mødet er gratis og finder sted mandag 18. juni klokken 15.30-18.00 ved Scandic Sluseholmen på Molestien 11, 2450 København. Journalister er velkomne.

 

Er det spørgsmål til pressemeddelelsen kan Danske Malermestres direktør Ole Draborg kontaktes på 4085 1141

 

>> Foto af Ole Draborg til download - fotograf Nicky De Silva

 

>> Læs mere om seminaret her 

 

Pressemeddelelser

>> læs alle pressemeddelelser

 

27-07-2018
Medlemsblad august 2018

I august nummeret af Danske Malermestre kan du både læse om et lykkehjul med lærlinge-spørgsmål til Folkemødet 2018, debatten om en certificeringsordning på generalforsamlingen og om begrebet nudging, hvor du får et kærligt og effektivt puf.
>> Læs mere…

10-07-2018
Stort behov for at ansætte malersvende

82 procent af deltagerne i Danske Malermestres konjunkturundersøgelse har haft behov for at ansætte malersvende inden for de sidste tre måneder.
>> Læs mere…

04-07-2018
Vind 25.000 kr. for det flotteste malearbejde

Har du fået malet? Er det flot? Så kan du vinde mange penge, når Danske Malermestre for femte gang udskriver konkurrencen om det flotteste malearbejde i private hjem.
>> Læs mere…

Overenskomst/Ansættelse

>> læs alle nyheder

 

 

01-06-2017
Ændringer i overenskomstens satser pr. 1. juni


>> Læs mere…

23-03-2017
Overenskomsten skal gennem afstemning i april


>> Læs mere…

12-12-2016
Jul og Nytår – hvordan er det nu med det?

Sådan er feriedagene i forbindelse med jul og nytår 2016.
>> Læs mere…

Entreprisehjælp

>> læs alle nyheder

 

18-05-2017
Opdatering af prisliste, MBA og kalkulationsprogram

Ændringer i prislisten skal implementeres.
>> Læs mere…

19-01-2017
Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.
>> Læs mere…

13-03-2014
Undervisning af konstruktørelever

Mellem 300 - 400 elever bliver hvert år undervist brugen af MBA.
>> Læs mere…

Arbejdsmiljø

>> læs alle nyheder

 

16-02-2017
På kursus i førstehjælp

Få støtte fra Malkom til at få alle i firmaet på kursus.
>> Læs mere…

10-11-2016
Husk at få refusion for udgifter til medarbejdere på barsel


>> Læs mere…

09-06-2016
Alt for mange glemmer solen

Det er sæson for udendørsarbejde, så husk solcreme! Selvom det er overskyet, kan du stadigvæk blive solskoldet
>> Læs mere…

Uddannelse

>> læs alle nyheder

 

06-07-2017
Kvote-elever er fordelt på skolerne

Fra januar 2018 kan 426 elever optages på grundforløb uden praktikaftale.
>> Læs mere…

08-02-2017
Svært at skaffe malerelever nok

Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…

25-01-2017
Malerfaget vil miste elever

Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…

Alle nyheder