» Nyheder

Nyheder



Malermestre bakker op om nyt id-kort

12-06-2014

Fra næste sommer vil et nyt fælles id-kort for ansatte i bygge-og anlægsbranchen højne sikkerheden på arbejdspladserne og sikre, at de ansatte er omfattede af forsikringer og har kendskab til arbejdsmiljøreglerne.
 

- Det er en positiv udvikling, som vi kun kan støtte. Vi har gennem flere år været fortaler for et id-kort for byggebranchen, fordi vi ser en fordel i, at man både overfor hinanden, for ledelsen på en byggeplads, for kunder og for myndigheder viser, at der er styr på tingene i de pågældende virksomheder, siger direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg.
 

Det nye fælles sikkerhedskort er netop blevet vedtaget i Folketinget af Regeringen, SF og Enhedslisten. Sikkerhedskortet skal indeholde oplysninger om navn, arbejdsgiver, oplysninger om social sikring, obligatorisk arbejdsskadeforsikring, hvis lønmodtageren er socialt sikret i Danmark, og eventuel erhvervsforsikringsdækning.
 

- Først og fremmest handler det om, at man har et godt arbejdsmiljø og en sikkerhed på arbejdspladserne af hensyn håndværkerne, ikke bare for at undgå en bøde fra Arbejdstilsynet. Derfor kan det blive et godt værktøj for byggeledelsen og for håndværkerne internt, at man har et synligt kort. Det kan være med til at give alle en god sikkerhed, siger direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg.
 

Efter planerne skal de nye sikkerhedskort være klar til sommeren 2015.
>> Læs mere på Finansministeriets hjemmeside
 
 

Nyheder