» Nyheder

Nyheder



Trepartsaftalen ødelægger hele brancher…

23-06-2017

Pressemeddelelse

 

- Det er stærkt kritisabelt, at undervisningsministeren ikke lytter til indstillingen fra REU, og dermed gør både bygningsmaler- og skilteteknikkeruddannelsen til dimensioneringsfag uden kvote.

 

Det siger Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, der er dybt forundret over, af ministeren ikke har lyttet til anbefalingerne fra Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettet Uddannelser, REU.

 

- Hvordan forestiller ministeren sig, at vi som fag skal kunne tiltrække elever i fremtiden, når de ikke er længere kan være sikre på, at de kan gemmeføre deres uddannelse på 2. Grundforløb, hvis de ikke inden forløbet begynder har sikret sig en læreplads?

 


Foto: Brian Rasmussen

 

- Det skriger simpelthen til himlen, at ministeriet baserer sin afgørelse på fremskrivning af tal fra 2013, og ud fra disse tal konkluderer, at hverken malerfaget eller skilteteknikkerbranchen har yderligere behov for arbejdskraft i en tid, hvor opsvinget er ved at komme i gang.

 

- Reelt er der tale om, at man med aftalen og ikke mindst udmøntningen af trepartsaftalen nedprioriterer begge fag med alt, hvad det har af negative konsekvenser.

 

Per Vangekjær peger på, at en nærliggende konsekvens vil være – i hvert fald for malerfaget – at antallet af udenlandske malersvende vil vokse eksplosivt i takt med, at antallet af danske malersvende falder som følge af, at færre nye bygningsmalere bliver uddannet på landets erhvervsskoler.

 

For yderligere kommentarer, kontakt Danske Malermestres formand, Per Vangekjær: tlf.: 2094 0790

 

>> Pressefoto

 

 

Nyheder