» Nyheder

Nyheder



Jesper Guld Nielsen vandt DM i Skills for malerne

29-01-2011

Lørdag blev det storslåede DM i Skills afsluttet med kåringen af vinderne af de 23 konkurrencefag. Jesper Guld Nielsen blev vinder af malerkonkurrencen, og han skal dermed videre til verdensmesterskabet WorldSkills i London i efteråret.

De 23 danmarksmestre blev kåret ved DM i Skills, som blev afholdt i Odense Congress Center. Det er første gang at så mange erhvervsuddannelser har holdt fælles danmarksmesterskab, og udover konkurrencefagene deltog 13 fag som demonstrationsfag, og omkring 8000 folkeskoleelever har i løbet af dagene været forbi og se konkurrencerne.

- Det har været overvældende positivt, her har været en god energi, når man har set de unge i dyb koncentration over deres arbejde, siger Glenn Larsen, formand for Danske Malermestre.

Formand for DM i Skills, Jesper Juul Sørensen, fremhævede de unge som rollemodeller for andre unge, der vil vælge en erhvervsuddannelse, da han holdt sin åbningstale ved ceremonien, hvor også gruppeformand for Socialdemokraterne, Carsten Hansen, og nationalbankdirektør Niels Bernstein holdt taler.

Niels Bernstein overrakte derefter diplomer og en lille statuette til vinderne af hvert konkurrencefag.
- Det har været nogle fantastiske dage med flotte resultater, siger Per Vangekjær, som er Danske Malermestres repræsentant i arbejdsgruppen, der har stået for hele arrangementet.

- Det er meget positivt, at der har været så mange folkeskoleelever på besøg, de er vores målgruppe for erhvervsuddannelserne, siger han.

Danmarksmesteren for malere, Jesper Guld Nielsen, synes det har været meget spændede at være med og selvom nogle af opgaverne drillede undervejs, så var han allerede inden dommernes bedømmelse tilfreds med sit resultat.

Og nu kan han glæde sig til at komme til WorldSkills i London, hvor han har chancen for at vinden verdensmesterskabet.

Dagen sluttede med champagne for deltagerne og deres familier, hvor Jesper Guld Nielsen, fik overrakt gavebeviset fra Kirsten og Freddy Johansens Fond til deltagelsen ved WorldSkills, og alle deltagerne fik en iPod for deres deltagelse i konkurrencen.


Nyheder