» Nyheder

Nyheder



Guld til danske Jesper Guld ved WorldSkills

10-10-2011

Søndag aften blev maler Jesper Guld Nielsen kåret som verdensmester i sit fag ved verdensmesterskaberne WorldSkills i London.
 


Formanden for Danske Malermestres uddannelsesudvalg Søren Dyhr (tv.), guldmedaljevinder Jesper Guld Nielsen og formand Per Vangekjær søndag aften.


Med 528 point sikrede Jesper sig guldmedalje, og det er stor præstation, da alle deltagerne ved WorldSkills har lagt mange timer og mange kræfter i træning og forberedelse.

– Det var simpelt hen så vildt. Jeg havde håbet på en top fem placering, så det var virkelig en overraskelse, fortæller Jesper Guld Nielsen her mandag morgen.

Ved dette WorldSkills blev der kåret to guldmedaljevindere blandt de i alt 15 deltagere i malerfaget, da Jesper Guld Nielsen deler førstepladsen østrigske Renate Lässer.

Han klarede sig rigtig godt i de tids-konkurrencer, der var i løbet af de i alt fire konkurrencedage, og undervejs var han godt tilfreds med sit resultat. Alligevel turde han ikke regne med medalje på forhånd.

Guldmedaljen blev overrakt ved en storslået afslutningsceremoni i Londons store multiarena, ExCel, hvor de i alt 46 fag har konkurreret i dagene 4. – 8. oktober.
 

– Det her kommer til at betyde så meget for malerfaget – for uddannelsen og for fagets almindelige omdømme, sagde en begejstret formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær, i minutterne efter, at danske Jesper Guld Nielsen havde været på podiet for at modtage sin guldmedalje.
 

Efter medaljehøjtideligheden blev deltagerne mødt af familie og venner ude bagved, og Jesper var ikke den eneste medaljevinder på det danske landshold; også murer Michael Munksgaard Andersen, Holstebro, modtog også guldmedalje, mens karrosseritekniker Nikolaj Vinther Buur-Mouridsen modtog sølvmedalje.
 

Det er samlet det flotteste resultat for det danske landshold nogensinde, og for malerfaget er det stor begivenhed, da det kun er tredje gang, at der er dansk maler med ved verdensmesterskaberne.
 

Jesper Guld Nielsen og det øvrige landshold vender hjem til Danmark i mandag eftermiddag.


>> Læs mere om Jespers deltagelse i WorldSkills

>> Se billeder fra WorldSkills i London

>> Hent pressefoto

Nyheder