Presse

Modtag pressemeddelelser

For alle interesserede er det muligt at tilmelde sig Danske Malermestres pressemeddelelser, der udsendes
pr. e-mail.

>> Til-/afmeld pressemeddelelser 

 

Nyt fra Danske Malermestre

(Se flere nyheder i menuen til højre)

 

 

 


Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

19-01-2017

Efter godt halvandet års arbejde er Malerfagets Kvalitetssikring nu klar til brug. Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.

 

Malerfaget har i flere år haft brug for et let håndterbart elektronisk kvalitetssikringssystem, som kan hjælpe os med at dokumentere, at vi har udført præcis det malerarbejde, som bygherre har bestilt.

 

 

Det system har Danske Malermestre nu fået lavet – MKS: Malerfagets elektroniske kvalitetssikring - så det er tilpasset præcis de behov, malerfaget har for at kunne dokumentere eksempelvis kontrol af underlag, materialekontroller og proceskontroller samt afleveringsdokumentation i henhold til udbudsmaterialet.

 

Det vil være muligt at overføre data direkte fra MBA – såfremt udbudsmaterialet er lavet i MBA – så du kan overføre alle væsentlige oplysninger såsom underlagstype (herunder indfaldskrav) og beskrevne materialer, der skal anvendes til opgaven osv.


Herefter er det ganske enkelt at gå ind i MKS’en enten fra/via pc, tablet eller mobil og dokumentere de kontroller, som du skal udføre i den konkrete opgave. Kontrollerne kan dokumenteres via eksempelvis tekst, fotos og følgesedler.


Du kan løbende sende statusoplysninger til eksempelvis bygherre og arkitekt - eksempelvis forud for byggemøder - hvilket er ganske væsentligt, da kvalitetssikring jo skal udføres løbende og være tilgængelig for bygherre og rådgiver.


Systemet står lige foran opstart, hvorefter alle medlemmer af Danske Malermestre har adgang til at bruge systemet ganske gratis. Du skal blot anmode om at få adgang til at bruge MKS’en, hvilket gøres direkte fra websiden, og straks du er blevet godkendt som bruger, kan du anvende systemet.


I øjeblikket arbejdes der på at få udarbejdet en brugermanual, som du selvfølgelig vil kunne hente på websiden og på vidensbasen i MBA; desuden vil der blive lavet små instruktionsvideoer, som kan hjælpe dig i gang med at bruge systemet.

 

Malerfagets elektroniske kvalitetssikring er let at overskue og anvende præcis som MBA. Dermed er der endnu en rigtig god grund til at få dine samarbejdspartnere til at beskrive malerarbejdet i MBA, da du herved får meget lettere ved at udføre kvalitetssikringen, idet du som nævnt kan føre allerede kendte oplysninger direkte fra MBA til MKS.

 

PRØV DET I NYBORG!
I forbindelse med Nyborg Stævnet vil MKS’en blive præsenteret, og efterfølgende vil der være adgang til at bruge systemet.


Danske Malermestres tekniske konsulenter vil selvfølgelig også meget gerne komme ud i laug/lokalforeninger og områder og præsentere det.

 

 

Illustration: Skybrud

 

 

Pressemeddelelser

>> læs alle pressemeddelelser

 

27-07-2018
Medlemsblad august 2018

I august nummeret af Danske Malermestre kan du både læse om et lykkehjul med lærlinge-spørgsmål til Folkemødet 2018, debatten om en certificeringsordning på generalforsamlingen og om begrebet nudging, hvor du får et kærligt og effektivt puf.
>> Læs mere…

10-07-2018
Stort behov for at ansætte malersvende

82 procent af deltagerne i Danske Malermestres konjunkturundersøgelse har haft behov for at ansætte malersvende inden for de sidste tre måneder.
>> Læs mere…

04-07-2018
Vind 25.000 kr. for det flotteste malearbejde

Har du fået malet? Er det flot? Så kan du vinde mange penge, når Danske Malermestre for femte gang udskriver konkurrencen om det flotteste malearbejde i private hjem.
>> Læs mere…

Overenskomst/Ansættelse

>> læs alle nyheder

 

 

01-06-2017
Ændringer i overenskomstens satser pr. 1. juni


>> Læs mere…

23-03-2017
Overenskomsten skal gennem afstemning i april


>> Læs mere…

12-12-2016
Jul og Nytår – hvordan er det nu med det?

Sådan er feriedagene i forbindelse med jul og nytår 2016.
>> Læs mere…

Entreprisehjælp

>> læs alle nyheder

 

18-05-2017
Opdatering af prisliste, MBA og kalkulationsprogram

Ændringer i prislisten skal implementeres.
>> Læs mere…

19-01-2017
Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.
>> Læs mere…

13-03-2014
Undervisning af konstruktørelever

Mellem 300 - 400 elever bliver hvert år undervist brugen af MBA.
>> Læs mere…

Arbejdsmiljø

>> læs alle nyheder

 

16-02-2017
På kursus i førstehjælp

Få støtte fra Malkom til at få alle i firmaet på kursus.
>> Læs mere…

10-11-2016
Husk at få refusion for udgifter til medarbejdere på barsel


>> Læs mere…

09-06-2016
Alt for mange glemmer solen

Det er sæson for udendørsarbejde, så husk solcreme! Selvom det er overskyet, kan du stadigvæk blive solskoldet
>> Læs mere…

Uddannelse

>> læs alle nyheder

 

06-07-2017
Kvote-elever er fordelt på skolerne

Fra januar 2018 kan 426 elever optages på grundforløb uden praktikaftale.
>> Læs mere…

08-02-2017
Svært at skaffe malerelever nok

Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…

25-01-2017
Malerfaget vil miste elever

Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…

Alle nyheder