Danske Malermestre på Folkemødet 2018

 

Danske Malermestre har på Folkemødet 2018 et PRAKTIKPLADS-LYKKEHJUL, som en panel af politikere, organisationsfolk og en elev skal dreje hjulet og svare på spørgsmål indenfor lærlinge og erhvervsuddannelsessystemet.


 
PRAKTIKPLADS-LYKKEHJULET bliver drejet af formand for Danske Malermestre Per Vangekjær, formand for Malerforbundet Kresten Vendelboe, S-borgmester Kirsten Jensen fra Hillerød, K-byrådsmedlem Mads Andersen fra Køge malerlærling Isabella Christensen fra Malerfirmaet Borg på Bornholm.

 

Idéen til lykkehjulet opstod, da Mette Frederiksen 1. maj præsenterede idéen om at give 50.000 kroner til de elever, der bliver færdiguddannet i et af fordelsfagene – og hele Socialdemokratiets forslag om at opprioritere erhvervsuddannelserne. 


 
Det er vores uddannelsespolitiske chef Niels Håkonsen, der stiller spørgsmål til den/dem, der drejer lykkehjulet.


 
PRAKTIKPLADS-LYKKEHJULET er i  SMVdanmarks telt F13 tæt på Biblioteket fredag 15. juni kl. 12-13.

 

Med temaet ”Garanti for praktik i malerfaget" viser Danske Malermestre på Folkemødet, at de unge, der kan se sig selv som bygningsmaler, har garanti for en praktikplads, hvis de har evnerne.

 

Samfundet skriger på unge, der vil håndværksfagene, og der er gjort mange forsøg på at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Men de unge vælger gymnasiet - måske fordi de er bange for, at de ikke kan få en praktikplads. Men malerfaget vil gerne de unge - rigtig gerne. Derfor er der en garanti for en praktikplads i malerfaget til de unge, der kan og vil gennemføre uddannelsen.

 

Oplev premieren på malerfagets nye hvervekampagne, hør mere om uddannelsen tilbygningsmaler og få information om praktikpladsgarantien. Du kan møde formand for Danske Malermestre Per Vangekjær og uddannelsespolitisk chef Niels Håkonsen.

 

 

 

 

Foto: Heidi Juul Petersen/ Håndværksrådet fra Folkemødet 2017

 

Aktiviteter i Danske Malermestre

 

Danske Malermestres generalforsamling blev afholdt lørdag 9. juni 2018.

 

Generalforsamlingen blev holdt i år i Korsø på Comwell - og de sædvanlige ingredienser som golfturnering, cykeltur og motorcykeltur var også på programmet i år. 

 

Københavns Malerlaug ville gerne have ændret vedtægterne, så virksomheder, hvis ejer eller leder ikke er faglært, ikke længere kan optages i et lokalt laug og hovedorganisationen på baggrund af et individuelt, subjektivt skøn. 

 

Københavns Malerlaug ønskede bestemmelsen ophævet, fordi den sår tvivl om det det faglige niveau, som virksomhederne Danske Malermestre repræsenterer. Og bestemmelsen er også uforenelig med kampagnen 'En Rigtig Maler'. Bestyrelsen vil arbejde videre med forslaget.

 

 

 

 

 

>> Læs mere om generalforsamlingen

 

Foto: Brian Rasmussen

 

 


 

Kommende arrangementer

Se alle kurser og arrangementer under Kalender

 

 

 

 

 

 

Årsberetning

 

årsberetning
>> Hent i pdf

 

Fik du set?

Danske Malermestre og Aarhus Malerlaug har fået malet halvdelen af en nedslidt facade på Frederiks Allé i Aarhus midtby.

Facaden var meget nedslidt og malerne måtte først istandsætte bånd og sålbænke. Men nu kan alle på den befærdede gade se EnRigtigMaler i Aarhus!

>> www.enrigtigmaler.dk 

Foto: Nina Ejs

 

 

 

 

 

 

 

Følg os også her:

 

 

 

Aktiviteter