Presse

Modtag pressemeddelelser

For alle interesserede er det muligt at tilmelde sig Danske Malermestres pressemeddelelser, der udsendes
pr. e-mail.

>> Til-/afmeld pressemeddelelser 

 

Nyt fra Danske Malermestre

(Se flere nyheder i menuen til højre)

 

 

 


Lavere løn er nødvendigt for at få flygtninge i job

18-06-2016

Sidste år kom ca. 21.000 asylansøgere til Danmark, heraf ca. 40% fra Syrien, og størsteparten kom ud over fra Syrien fra Iran, Afghanistan, Eritrea og Irak. Til sammenligning var der i 2011 3.800 personer der søgte asyl. Og sidste år fik i alt 25.000 personer godkendt asyl eller lov til familiesammenføring.


Og politikerne har fokus på, at de hurtigt skal i arbejde, hvis velfærdssamfundet som vi kender det skal bestå – også i fremtiden.

 

I forbindelse med forårets trepartsdrøftelserne er regeringen, DA og LO nået frem til en aftale om de såkaldte IGU-elever (Integrationsgrunduddannelse). Det er en aftale, som i hvert fald Danske Malermestre ser positivt på.

 

For hvad er alternativet, lyder det fra Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, der i dag på Folkemødet debatterede indslusning og IGU – Integrations-Grund-Uddannelse med tidligere skatteminister Carsten Koch, fmd. for Koch-udvalget, og forbundssekretær i 3F, Søren Heisel, ligeledes medlem af Koch-udvalget.

 

- Det er klart, at vi som arbejdsgiver bliver udfordret, når vi pludselig skal finde arbejde til rigtig mange nye mennesker, men alternativet, at de ender på dyr, offentlig forsørgelse, er endnu dårligere for os alle sammen.


- Jeg er ikke så optaget af, om de mange asylansøgere, som gerne skal ud i virksomheder, bliver ansat til en indslusningsløn eller som IGU-elever. Det korte af det lange er alene, at det skal ske til en lavere løn, hvis de skal ud i virksomhederne.

 

- Men jeg ser det ikke, som om de skal i uddannelse. De skal i arbejde og lur mig, om der ikke findes mange malervirksomheder, som kan bruge en ekstra hånd til nogle af alle de ting, som i dag ikke bliver udført, fordi lønningerne er for høje. Oprydning på værkstedet, hjælp til chaufførerne, servicefunktioner som at rense tapet ned. Forfaldent arbejde, altså. Mulighederne er mange, mener Per Vangekjær.

 

Også Søren Heisel er positivt over for den nye IGU-uddannelse, som træder i kraft pr. juli. I modsætning til den indslusningsløn, som blandt andet Koch-udvalget har talt for, at der nemlig knyttet en række krav til IGU’en.

 

- Her bliver asylansøgere ikke bare sendt ud og eksempelvis plukke jordbær til en alt for lav løn. Men IGU’en sker det under ordnede forhold, og der er knyttet en lang række krav om både faglig opkvalificering og sprogundervisning til.

 

Tidligere Skatteminister Carsten Koch advarede dog mod at tro, at vi med IGU’en pludselig fik løst alle problemer og skaffet arbejde til alle de mange, nye asylansøgere.

 

- Der kommer mennesker herop, som aldrig har været på arbejdsmarkedet. Vi skal også være realistiske. Vi kommer til at se en stor stigning i antallet af mennesker på overførselsindkomster. Vi må ikke tro, at vi nu lige pludseligt har fundet en løsning, der virker 100%, og som med et overflødiggøre alle tidligere tiltag, sagde Carsten Koch.

 


 
For yderligere kommentarer kontakt formand for Danske Malermestre,
Per Vangekjær, tlf. 20 94 07 90.

 

>> Pressefoto, Foto: Torben Hjorth

 

Pressemeddelelser

>> læs alle pressemeddelelser

 

27-07-2018
Medlemsblad august 2018

I august nummeret af Danske Malermestre kan du både læse om et lykkehjul med lærlinge-spørgsmål til Folkemødet 2018, debatten om en certificeringsordning på generalforsamlingen og om begrebet nudging, hvor du får et kærligt og effektivt puf.
>> Læs mere…

10-07-2018
Stort behov for at ansætte malersvende

82 procent af deltagerne i Danske Malermestres konjunkturundersøgelse har haft behov for at ansætte malersvende inden for de sidste tre måneder.
>> Læs mere…

04-07-2018
Vind 25.000 kr. for det flotteste malearbejde

Har du fået malet? Er det flot? Så kan du vinde mange penge, når Danske Malermestre for femte gang udskriver konkurrencen om det flotteste malearbejde i private hjem.
>> Læs mere…

Overenskomst/Ansættelse

>> læs alle nyheder

 

 

01-06-2017
Ændringer i overenskomstens satser pr. 1. juni


>> Læs mere…

23-03-2017
Overenskomsten skal gennem afstemning i april


>> Læs mere…

12-12-2016
Jul og Nytår – hvordan er det nu med det?

Sådan er feriedagene i forbindelse med jul og nytår 2016.
>> Læs mere…

Entreprisehjælp

>> læs alle nyheder

 

18-05-2017
Opdatering af prisliste, MBA og kalkulationsprogram

Ændringer i prislisten skal implementeres.
>> Læs mere…

19-01-2017
Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.
>> Læs mere…

13-03-2014
Undervisning af konstruktørelever

Mellem 300 - 400 elever bliver hvert år undervist brugen af MBA.
>> Læs mere…

Arbejdsmiljø

>> læs alle nyheder

 

16-02-2017
På kursus i førstehjælp

Få støtte fra Malkom til at få alle i firmaet på kursus.
>> Læs mere…

10-11-2016
Husk at få refusion for udgifter til medarbejdere på barsel


>> Læs mere…

09-06-2016
Alt for mange glemmer solen

Det er sæson for udendørsarbejde, så husk solcreme! Selvom det er overskyet, kan du stadigvæk blive solskoldet
>> Læs mere…

Uddannelse

>> læs alle nyheder

 

06-07-2017
Kvote-elever er fordelt på skolerne

Fra januar 2018 kan 426 elever optages på grundforløb uden praktikaftale.
>> Læs mere…

08-02-2017
Svært at skaffe malerelever nok

Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…

25-01-2017
Malerfaget vil miste elever

Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…

Alle nyheder