» Nyheder

Nyheder



Præstegårdens flotte farver fik prisen

20-11-2014

Danske Malermestre har for første gang uddelt ”Prisen for godt malearbejde”. Prisen er på 25.000 kr., og er tildelt Johnny Hjort Jensen og Lars Foged, Præstegården i Bårse.

Prisen gives for dels det flotte farvevalg til den mere end 100 år gamle bolig, og dels for det fortrinlige samarbejde, som beboerne har haft med Malermester Birthe Olsen A/S, som har udført opgaven med at male præstegården.

- Vi synes, der bliver malet med meget hvidt, og malermestrene kan komme med deres kompetencer og viden om farver og harmoni. I har med jeres malearbejde her formået sammen med Birthe Olsen at få skabt nogle meget smukke rum, sagde Ole Draborg, direktør for Danske Malermestre.
 

Lars Foged og Johnny Hjort Jensen flyttede i sommeren 2014 til Bårse & Beldringe Sogn, sammen med deres bofælle Inger Elisabeth Iuel, og de skulle have malet hele præstegården. Malermester Birthe Olsen fik i første omgang opgaven at male det hele hvidt.
 
Men den beslutning viste sig hurtigt at være forkert, og hun kom med et forslag til at male det store kontor grønt, og derefter blev der i samråd med malermester Birthe Olsen sat farver på væggene.
I indstillingen til prisen skrev Johnny Hjort Jensen bl.a.:

"Sammen fandt vi den første farve til det smukke gamle kontor og pludselig gav det næsten sig selv med alle de andre rum. En stor tak til Birthe for hendes uvurderlige hjælp og tålmodighed…Vi skal selvfølgelig vinde, fordi det kun var på et hængende hår, at vi undgik, at endnu en bolig endte som hvidt i hvidt” .

Præstegårdens mange rum hænger nu fint sammen med de farver, som spænder fra mørke grønne og blå, varm rød, grå i mange nuancer, og endda en lyserød "Lys syrén" i en spisestue.  - Det passede slet ikke med hvidt, og vi har arbejdet meget med at finde de rigtige farver. For dørene skal jo kunne stå åbne, siger malermester Birthe Olsen.  En anden fordel i et hus med så mange rum er, fortæller Birthe Olsen, at man oplever og husker rummene hver for sig, i stedet for at det bliver anonymt med hvide vægge overalt.  

Prisen blev overrakt 20. november på præstegården.

Billede: fra venstre Birthe Olsen, Johnny Hjort Jensen, Lars Foged og forrest Inger Elisabeth Iuel.
FOTO: Kirsten Bille.


>> Læs om prisen

>> Hent pressefoto







 

Nyheder