» Nyheder

Nyheder



Rebekka vinder malernes konkurrence ved DM

06-02-2016

Danmarks bedste malerelev 2016 er Rebekka Guldbrand Vedstesen, der blev kåret ved dette års DM i Skills lørdag 6. februar, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte præmierne til de nykårede danmarksmestre i 36 fag fra erhvervsuddannelserne.

 

- Tak til jer alle for jeres engagement. Man bliver glad om hjertet af at se jer, og det er giver optimisme for vores land. Det er vigtigt at kunne sit fag, og I er alle rollemodeller, sagde Lars Løkke Rasmussen til de mere end 300 deltagere ved danmarksmesterskabet, som udover konkurrencefagene også tæller mange demonstrationsfag.

 

Konkurrencen har strakt sig over flere hektiske dage, hvor malerne i hver deres bås har bl.a. skullet sætte tapet op, male dør og trækarme, og optegne og male en dekoration.

 

For malerfaget var det specielt i år, at der kun var piger i konkurrencen, som har deltagere fra hele landet.

 

Rebekka Guldbrand Vedstesen er 20 år, og er elev på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg og i lære hos Malermester Kurt Skovdal, Tistrup.

 

- Det har været megasjovt at være med, også selvom det har været presset og stressende. Jeg ville gerne nå at blive færdig med det hele. Jeg vidste ikke, om jeg ville vinde - men hvis ikke det blev mig, så var jeg blevet ked af det, sagde en glad og lettet vinder af malerfagets konkurrence.

 

Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen kunne igen glæde sig over, at endnu flere fag har tilsluttet sig mesterskaberne, der afholdes for sjette gang.

 

- I skal alle være stolte af at være blandt de fornemste repræsentanter for jeres fag. Mange folkeskoleelever og deres forældre har været her og har set, at der er en fremtid i at være håndværker, sagde han ved afslutningsceremonien lørdag eftermiddag.

 

 

- I har alle gjort en fantastisk indsats og jeg er stolt af, at vi har sådan nogle som jer i vores fag, sagde formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær til deltagerne fra malerfaget.

 

Alle dage har der været mange unge besøgende fra erhvervsskoler og folkeskoler, for mesterskabet handler også om at vise fagene frem for de unge, der står for at vælge deres fremtidige uddannelse.

 

60.268 besøgende har der været fordelt over de tre dage i Messe C i Fredericia, hvor mesterskabet er afholdt med kommunerne i Trekantsområdet som vært.

 

Næste år afholdes DM i Skills i Gigantium med Aalborg Kommune som vært for mesterskabet.

 

Foto: Alex Tran

 

>> Hent pressefoto

 

 

Nyheder