» Nyheder

Nyheder



Højt skattetryk giver plads til alternativ økonomi

11-06-2016

- Hvis der er nogen, der kan gøre det billigere, end de professionelle, så gør de det – og der er kunder til det…Efter første maj i Fælledparken i København så jeg den danske direktør for Uber citeret for at sige, at de aldrig havde haft så mange ture som netop første maj. Og det ironiske var, at det var ture, der gik til netop Fælledparken, hvor arbejdernes internationale kampdag blev fejret. Solidaritet er en god ting: Når den går min vej, fristes man til at sige.

 

Det danske arbejdsmarked er presset, vi har konkurrence fra udenlandske virksomheder, og nu også fra almindelige borgere, der ser en mulighed for at tjene ekstra penge på tjenester som Uber, og en af forklaringerne på, at det er kommet så vidt, er det høje danske skattetryk, lyder meldingen fra Danske Malermestres formand, Per Vangekjær.

 

Branche- og arbejdsgiverorganisationen for malermestre holdt i dag, 11. juni, generalforsamling på Hotel Søpark, Maribo, og i sin mundtlige beretning forholdt Per Vangekjær sig til presset på de danske lønninger.

 

- Mange politikere tror tilsyneladende, at det er relativt risikofrit at vedblive med at skrue og justere på skatte- og afgiftsskruen, men det er det ikke!

 

 - Sandheden er, at hver gang vores medarbejdere oplever, at de får mindre i lønningsposen som følge af stigende skatter og afgifter, så vender de blikket mod ”chefen” og forlanger mere i løn. Med andre ord er det stærkt konkurrenceforvridende med høje skatter og afgifter, udtaler Per Vangekjær.

 

Med udsigt til kommende overenskomstforhandlinger er det også et pres på danskernes løn- og arbejdsvilkår, at konkurrencen kommer fra flere sider.

 

- Er det ikke østeuropæere, der byder op til en konkurrencedans, så er det helt almindelige danskere, der pludselig ser en mulighed for at tjene penge, siger Per Vangekjær.

 

Af samme grund er det i følge Danske Malermestre trist og kortsigtet, når regeringen nu vil erstatte PSO-afgiften med en højere bundskat. Frem til 2025 forventer man, at PSO-afgiften vil indbringe omkring 70 milliarder kroner.

 

- Personligt havde jeg gerne set skattelettelser, så ikke mindst medarbejderne følte, at de fik mere ud af at gå på arbejde. Så kunne vi formentlig også slippe for krav om yderligere lønstigninger, når vi senere i år så småt går i gang med forhandlingerne til næste års overenskomst.

 

 

For yderligere kommentarer, kontakt Per Vangekjær: tlf.2094 0790

 

>> Pressefoto, foto Søren Hytting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder