» Nyheder

Nyheder



Bakker op om fælles regler mod lønfusk

10-01-2017

Arbejdsgiverorganisationen Danske Malermestre bakker helt op om det udkast til nye spilleregler for byggerier, som foreningen Byggeriets Samfundsansvar i dag har offentliggjort. Det fastslår Danske Malermestres formand, Per Vangekjær.

- Vi er fuldstændig enige i behovet for et sæt spilleregler, der skal sikre byggeriet mod lønfusk og de gentagne brud på overenskomsterne, som vi desværre har set så mange eksempler på de seneste år.

- Vores udgangspunkt er – og har hele tiden været – at den udenlandske arbejdskraft skal være velkommen på det danske arbejdsmarked, men at de skal være her og arbejde på samme vilkår som danske virksomheder.

- Og vi kan under ingen omstændigheder acceptere, at danske arbejdstagere skal opleve, at de mister deres arbejde, fordi der står en udlænding parat til at arbejde på vilkår, der ikke tåler dagens lys, understreger Per Vangekjær og peger på, at Danske Malermestre selv som medlem af foreningen Byggeriets Samfundsansvar har været med til at aftale det nye sæt af paradigmer.

Paradigmet for samfundsansvar er et fælles alternativ til de sociale- og arbejdsmæssige klausuler, som mange af landets offentlige bygherrer benytter sig af, når de sender opgaver i udbud.


Spørgsmål til denne pressemeddelelse:
Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, på telefon 2094 0790.

Nyheder