» Nyheder

NyhederNu kommer den elektroniske kvalitetssikring

19-01-2017

Efter godt halvandet års arbejde er Malerfagets Kvalitetssikring nu klar til brug. Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.

 

Malerfaget har i flere år haft brug for et let håndterbart elektronisk kvalitetssikringssystem, som kan hjælpe os med at dokumentere, at vi har udført præcis det malerarbejde, som bygherre har bestilt.

 

 

Det system har Danske Malermestre nu fået lavet – MKS: Malerfagets elektroniske kvalitetssikring - så det er tilpasset præcis de behov, malerfaget har for at kunne dokumentere eksempelvis kontrol af underlag, materialekontroller og proceskontroller samt afleveringsdokumentation i henhold til udbudsmaterialet.

 

Det vil være muligt at overføre data direkte fra MBA – såfremt udbudsmaterialet er lavet i MBA – så du kan overføre alle væsentlige oplysninger såsom underlagstype (herunder indfaldskrav) og beskrevne materialer, der skal anvendes til opgaven osv.


Herefter er det ganske enkelt at gå ind i MKS’en enten fra/via pc, tablet eller mobil og dokumentere de kontroller, som du skal udføre i den konkrete opgave. Kontrollerne kan dokumenteres via eksempelvis tekst, fotos og følgesedler.


Du kan løbende sende statusoplysninger til eksempelvis bygherre og arkitekt - eksempelvis forud for byggemøder - hvilket er ganske væsentligt, da kvalitetssikring jo skal udføres løbende og være tilgængelig for bygherre og rådgiver.


Systemet står lige foran opstart, hvorefter alle medlemmer af Danske Malermestre har adgang til at bruge systemet ganske gratis. Du skal blot anmode om at få adgang til at bruge MKS’en, hvilket gøres direkte fra websiden, og straks du er blevet godkendt som bruger, kan du anvende systemet.


I øjeblikket arbejdes der på at få udarbejdet en brugermanual, som du selvfølgelig vil kunne hente på websiden og på vidensbasen i MBA; desuden vil der blive lavet små instruktionsvideoer, som kan hjælpe dig i gang med at bruge systemet.

 

Malerfagets elektroniske kvalitetssikring er let at overskue og anvende præcis som MBA. Dermed er der endnu en rigtig god grund til at få dine samarbejdspartnere til at beskrive malerarbejdet i MBA, da du herved får meget lettere ved at udføre kvalitetssikringen, idet du som nævnt kan føre allerede kendte oplysninger direkte fra MBA til MKS.

 

PRØV DET I NYBORG!
I forbindelse med Nyborg Stævnet vil MKS’en blive præsenteret, og efterfølgende vil der være adgang til at bruge systemet.


Danske Malermestres tekniske konsulenter vil selvfølgelig også meget gerne komme ud i laug/lokalforeninger og områder og præsentere det.

 

 

Illustration: Skybrud

 

 

Nyheder