» Nyheder

NyhederDe første point er hentet i DM i Skills

27-01-2017

Der var under ét minut mellem nummer et og to i konkurrencen på tid hos malerne ved DM i Skills, og nummer tre kom kun få minutter - de tre meldte endda klar med opgaven inden den første time var gået i tidsopgaven, som der er to timer til i alt.

 

Som den første blev Rebekka Guldbrandt Vedstesen færdig, og hun får derfor 5 point, mens Morten Pedersen fik 3 point for at blive nr. 2, og Nadja Lykke Andersen blev nr. 3 og fik 1 point.

 

- Det er sjovt at være med, jeg har ikke så meget panik, for jeg har jo prøvet det hele før, siger Rebekka, som deltog ved DM i Skills sidste år, hvor hun vandt, og derfor er regerende danmarksmester.

 

De øvrige fire deltagere har til klokken 16.00 til at blive færdige med opgaven, som går ud på at overføre en tegning med de præcise mål til væggen i båsen, og derefter male den med kulører i udtoninger fra gårsdagens farveefterligning.

 

Alle deltagere har trænet hårdt i ugerne op til mesterskabet, og især den bundne opgave med dekorationen med flere farvefelter har de øvet igen og igen.

 

Zenia Lindberg Hansen var allerede tidligt fredag færdig med den opgave, og hun vil bare finpudse den, og så koncentrere sig om de øvrige opgaver - lakering af træ, tapetopsætning og den frie dekoration.

 

Fredag midt på dagen havde mere end 20.000 besøgende været i Gigantium i Aalborg, hvor årets DM i Skills afholdes, og med næsten samme antal torsdag er målet om 50.000 besøgende inden for rækkevidde.

 

Malereleverne skal fortsætte arbejdet frem til 19.30 fredag, som er den hårdste dag at komme igennem, og lørdag skal de afslutte og rydde deres båse op til konkurrencen fløjtes af præcist kl. 10.45.

 

>> Se billeder fra konkurrencen her

 

>> Og på Facebook

 

 

Nyheder