» Nyheder

NyhederRebekka tog igen sejren ved DM i Skills

28-01-2017

 

Rebekka Guldbrand Vedstesen vandt lørdag titlen som Danmarks bedste malerelev ved DM i Skills 2017. Det er andet år i træk, at Rebekka deltager i konkurrencen og vinder titlen som danmarksmester.

 

Hun blev kåret i selskab med vinderne fra 39 andre erhvervsuddannelser, som har dystet i mesterskabet, der blev afholdt i Gigantium med Aalborg Kommune som vært for dette års arrangement.

 

Det var en tydelig rørt Rebekka, der modtog lykønskninger og kram fra hendes træner, fra venner og familie, da hun blev fejret ved malerfagets konkurrencestand, hun sammen med seks andre malerelever har knoklet med deres opgaver torsdag til lørdag.

 

- Det er helt vildt. Jeg har villet det så meget, lød det fra vinderen, der nu for anden gang i træk kan kalde sig Danmarks bedste malerelev.

 

54.971 besøgende er det officielle besøgstal for de tre dage ved DM i Skills, som formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, kunne offentliggøre i sin velkomsttale ved afslutningsceremonien i hallen lørdag eftermiddag.

 

- Tak til jer alle for den oplevelse, I har givet publikum i de sidste tre dage, hvor I har brændt for jeres fag i jeres konkurrencer, sagde Jesper Juul Sørensen til de mange elever fra de 40 konkurrencefag og 16 demonstrationsfag fra erhvervsuddannelserne.

 

Undervisningsminister Merete Riisager takkede også de unge for at vise deres talenter og for at vise de mange besøgende elever fra folkeskolerne hvor mange muligheder, der er med en faglig uddannelse.

 

- DM i Skills er en helt fantastisk platform for at trække uddannelserne frem i lyset og give mange unge blod på tanden til at tage en erhvervsuddannelse, sagde ministeren.

 

Undervisningsministeren overrakte en statuette til hver af vinderne, som blev hyldet af taktfaste klapsalver i salen.

 

 

Efterfølgende blev Rebekka og de andre seks deltagere i malerfagets konkurrence fejret af Danske Malermestre, Malerforbundet i Danmark, malermestrene, der har de unge talenter i lære, og deres venner og familier.

 

- Det er imponerende, hvad du har opnået. To gange danmarksmester, nordisk mester, og nu skal du til Abu Dhabi og forsvare de danske farver - og blive verdensmester, sagde formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær.

 

 

For de syv malerelever har det været tre hårde dage med tidspres og alle var udmattede, da konkurrencen sluttede lørdag formiddag.
 

Rebekka Guldbrand Vedstesen er elev på Rybners Erhvervsskole i Esbjerg og i lære hos Malermester Kurt Skovdal.

 

Rebekka får et kram af hendes træner fra Rybners Erhvervsskole.

 

 

Rebekka Guldbrand Vedstensen skal nu repræsentere det danske malerfag ved verdensmesterskabet WorldSkills 2017, der afholdes i Abu Dhabi 14. - 19. oktober.

 

Næste år afholdes DM i Skills i Herning Messecenter med Business Region Midt-Vest som vært.

 

 

Foto: Brian Rasmussen

>> Hent pressefoto

 

>> Se flere billeder fra konkurrencen

 

>> Se mere på Facebook

Nyheder