» Nyheder

NyhederPå kursus i førstehjælp

16-02-2017

 

Ulykker sker, når man allermindst venter det. Og når der samtidig kan være langt til nærmeste hjælp, kan det betyde en verden til forskel, hvis ens kollegaer kan førstehjælp.

 

Det var nogle af begrundelserne for, at malerfirmaet Fynske Farver i Svendborg sendte 24 malersvende afsted på et to-dages førstehjælpskursus arrangeret af Svendborg Erhvervsskole i midten af januar måned.

 

– Vi har en stor, stabil stab af medarbejdere. Vi har gennem tiden oplevet, at nogle er blevet dårlige. Enten på arbejde eller hjemme. Og vi syntes, at vi skulle være klædt på til at kunne yde første hjælp.

 

– Ikke kun for at hjælpe os selv, men også for at kunne hjælpe andre, fortæller, malermester Morten Raft, Fynske Farver.

 

Selvom der normalt ikke er lynende travlt i januar måned, var det selvfølgelig i år, hvor der netop var planlagt et to-dages kursus for alle svendene. at der pludselig var rigtig meget at rive i.

 

– Altså da vi planlagde kurset, var vi ret sikre på, at det ville være et godt tidspunkt, fordi vi plejer at have mindre at lave om vinteren. Det var så bare ikke tilfældet i år. Det kom faktisk lidt ubelejligt.

 

– Så vi har måttet hente lidt tid både før og efter kurset normalt.

 

Men det lykkedes heldigvis, og vi er rigtig glade for, at vores malersvende nu kan yde førstehjælp. siger Morten Raft.

 

På kurset lærte de svendborgensiske malersvende den grundlæggende, livreddende førstehjælp - spændende fra at stoppe blødninger til hjertemassage og kunstigt åndedræt.

 

Kurset var arrangeret af malermester Sabrina Raft i samarbejde med Svendborg Erhvervsskole og støttet økonomisk af MALKOM.

 

Foto: Alex Tran

 

Nyheder