» Nyheder

Nyheder



Medlemsblad juni 2017

01-06-2017

 

Kunst og håndværk i flot samarbejde

D. 9. maj overrakte vi Farveprisen til flere aktører bag det gigantiske murmaleri "Det Røde Bånd" på havnen i Nørresundby.
Maleriet er 1200 m2 og kan ses fra Aalborg by som et flot vartegn over de to Limfjords-byers historie og kulturarv. Med et udsnit af den gamle jernbanebro viser maleriet historien om arbejderbyerne og forbindelsen over fjorden mellem byerne.

 

Men det er ikke kun murmaleriets størrelse, motiv og flotte udførsel, der gav prisen til dette værk. Det er i høj grad også selve arbejdet bag, som er årsagen til, at modtagerne i år blev kunstner Søren Elgaard, eleverne på Tech College Aalborg og foreningen MurMal.

 

For "Det Røde Bånd" er et CSR-projekt med Jyske Bank og Flügger som drivkræfter, og med et flot samarbejde mellem kunstneren og eleverne på skolen blev der også sat fokus på de unges talenter og især erhvervsuddannelserne.

 

Stort til lykke til alle med prisen!

 

 

Varier din arbejdsdag

Det kan være fristende lige at strække armene langt ud for at nå det sidste stykke med penslen, så man ikke skal ned og flytte stigen for at komme derhen. Men de hurtige løsninger er på langt sigt dårlige løsninger, som er med til at slide på kroppen.

 

I rapporten ”Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark” fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får malerne en ærgerlig førsteplacering blandt lønmodtagere med ugentlige smerter.

 

Vi sætter fokus på arbejdsmiljøet med temaet i denne udgave af medlemsbladet.

 

Læs "Planlæg jer ud af smerterne" og "Varier din arbejdsdag".

 

God læsefornøjelse!

 

 

>> Læs medlemsbladet

>> Læs tidligere udgaver af medlemsbladet

 

 

 

Nyheder