» Nyheder

NyhederAnden gang var lykkens gang for vinder af DM i Skills

22-01-2018

 

Nadja Lykke Andersen vandt lørdag aften titlen som Danmarks bedste malerelev ved DM i Skills 2018. Det var anden gang hun stillede op som deltager i konkurrencen – og denne gang scorede hun flest point og kan smykke sig med titlen som danmarksmester.


Hun blev kåret sammen med vinderne fra 41 andre erhvervsuddannelser, som har dystet i mesterskabet, der blev afholdt i Herning Messecenter.


19-årige Nadja Lykke Andersen, der er i lære hos T J Malerfirma v/Torben Jensen i Esbjerg, var overrasket over, at hun løb af med sejren i år:


- Det var helt vildt, da de råbte mit navn op. Jeg kunne slet ikke forstå det. Vi havde lige gået og talt om, hvem der vandt – og vi havde ikke talt om, at det kunne være mig. Jeg blev helt overrasket, sagde hun efter overrækkelsen af diplomet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen stod for.

 


Hun går på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg og har haft samme træner Hanne Asmussen som Rebekka Guldbrand Vedstesen, der har vundet danmarksmesterskabet de to foregående år. 


Efterfølgende blev Nadia Lykke Andersen og de andre fem deltagere i malerfagets konkurrence fejret af Danske Malermestre, Malerforbundet i Danmark, malermestrene, der har de unge mennesker i lære og deres venner og familier.


- Det er helt fantastisk at være med i DM i Skills – de unge er helt oppe at ringe, når statsministeren kommer og deler diplomer ud. Jeg bliver helt varm om hjertet og helt høj. De har været nogle strabaserende og hårde dage for de unge malerelever, sagde formand for Danske Malermestre Per Vangekjær og fortsatte:


- De er så dygtige. Det er de skarpeste malerelever der kan opdrives i det her land. De er så engagerede og dedikerede.


Nadja Lykke Andersen skal nu repræsentere det danske malerfag ved de nordiske mesterskaber i Helsinki 8.-11. august 2018. 


Hvis hun vil kvalificere sig til VM i Skills 2019 i Kazan i Rusland 29. august-3. september 2019, skal hun stille op igen til DM i Skills 2019. Det holdes i Næstved 4.-6. april næste år.

 

Fotos og film: Brian Rasmussen/Fotografhuset


>> Se film fra DM i Skills på Danske Malermestres facebook-side

 

>> Se flere fotos fra DM i Skills 2018
 

Downloads til pressefoto:

 

>> Vinder Nadja Lykke Andersen modtager diplom til DM i Skills fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

 

>> Vinder af DM i Skills Nadja Lykke Andersen i sin bås i Herning Messecenter.

 

>> Nadia Lykke Andersen bliver fejret af blandt andet formand for Danske Malermestre Per Vangekjær.

Nyheder