» Nyheder

Nyheder



Medlemsblad maj 2018

29-04-2018

 

To kandidater til Farveprisen 2018
Brorfelde Observatorium og Roskilde Museum er i spil til dette års Farvepris. Den endelige vinder udpeges i begyndelsen af maj - og prisen uddeles 17. maj. Det er to meget forskellige kandidater. Museumskoncernen ROMU, der har indstillet Roskilde Museum og billedkunstner Maja Lise Engelhardts farvesætning af museets lokaler, der rummer den faste udstilling, "Magt og Mennesker og Roskilde i glimt". Og Rønnow Arkitekter A/S, der i samarbejde med Holbæk Kommune har gennemført renoveringen af Brorfelde Observatorium - og i den forbindelse genskabt den oprindelige mangefarvede farvesætning.

 

To bliver til ét
Puslespillet er forsøgt lagt flere gange og hver gang er det gået galt. Men nu er Aarhus og Omegns Malerlaug en realitet ved sammenlægningen af Aarhus Malerlaug og Aarhus og Omegns Malermesterforening. Jørgen Laursen fra det tidligere Aarhus Malerlaug er oldermand, mens Erling Høj Sørensen er viceoldermand.

 

Kvindelige malermestre: Spring ud i friheden
Selvom der er overtal af piger på maleruddannelsen, er der kun cirka 10 procent at malermestrene i Danske Malermestre, der er kvinder. Vi har spurgt fire kvindelige malermestre, hvorfor det er attraktivt at være selvstændig malermester. Friheden til at være sin egen herre vejer tungt.

 

God læselyst!

 

>> Læs medlemsbladet

 

>> Se tidligere udgaver af medlemsbladet

 

Nyheder