» Nyheder

NyhederStort behov for at ansætte malersvende

10-07-2018

82 procent af deltagerne Danske Malermestres konjunkturundersøgelse har haft behov for at ansætte malersvende inden for de sidste tre måneder.

 

Der er som forventet fortsat fremgang i malerfaget i 2018. Årets første halvdel bød på fremgang i 47 procent af de deltagende malervirksomheder, mens kun 11 procent har haft nedgang i omsætningen. Der var netto 36 procent af virksomhederne, der havde fremgang – og det er ganske højt, men en anelse lavere end i 2. halvår 2017. Forventningerne til 2018 er derfor også meget positive, da hele 44 procent forventer fremgang i omsætningen, mens kun seks procent forventer en tilbagegang.

 

Det viser den seneste konjunkturundersøgelse 2. halvår 2018 fra Danske Malermestre, der er baseret på 199 virksomheder med en samlet beskæftigelse på 2.172 personer. Det svarer til cirka 30 procent af det samlede bygningsmalerfag.

 

Svært at skaffe arbejdskraft
Malerfagets ledighed har i starten af 2018 ligget markant under ledigheden i 2017. Det gode vejr gjorde, at ledigheden faldt yderligere igen i maj. Der var i midten af maj 304 fuldtidsledige malere i Byggefagenes A-kasse, hvilket er 183 færre end måneden før.

 

Behovet for at ansætte har været en anelse højere nu end på samme tid sidste år. Der er 82 procent af de medvirkende virksomheder, der har haft behov for at ansætte malersvende inden for de sidste tre måneder. Sidste år var der 73 procent, der havde det behov. 

 

Totredjedele af virksomhederne har ikke kunne skaffe den arbejdskraft, de har haft behov for – og hele 86 procent peget på, at det er vanskeligt at skaffe kvalificeret arbejdskraft.  Derfor har mere end halvdelen af virksomhederne sagt nej til opgaver, de er blevet tilbud – og 46 procent af virksomhederne har ansat udenlandsk arbejdskraft eller hyret vikarer som alternativ til at ansætte selv. 

 

- Med andre ord oplever malerfaget markante problemer med at skaffe arbejdskraft, og disse problemer forventes kun at blive værre i den kommende år. Det er derfor overordentlig vigtigt, at malervirksomhederne allerede nu tænker i uddannelse af arbejdskraft, siger direktør i Danske Malermestre Ole Draborg.

 

>> Læs hele analysen her


Henvendelser vedrørende denne pressemeddelelse kan rettes til direktør Ole Draborg på telefon 40 85 11 41

Nyheder