» Nyheder

Nyheder



BoligJobordning er en overskudsforretning

27-04-2012

Hvorfor afskaffe en god ordning, som kan skaffe arbejde til håndværksmestrene – og i kølvandet af det også uddannelsespladser til unge og ledige.
Det spørgsmål vil Danske Malermestre gerne have svar på fra politikerne på Christiansborg.
 

Med BoligJobordningen har statskassen ifølge Danske Malermestres beregninger i 2011 tjent minimum 763 mio. kroner på at give private kunder et fradrag på op til 15.000 kr. pr. person for arbejde udført i boligen.
 

– Vi har en ordning, der giver overskud til statskassen, og den kan blive endnu bedre. Derfor er det meget ærgerligt, at regeringen har varslet, at erstatte BoligJobordningen med en energirenoveringsordning, siger direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg, som sammen med Håndværksrådet i dag har præsenteret De Radikales finansordfører, Marianne Jelved, for argumenterne for at bevare BoligJobordningen.
 

– Danske Malermestre har i denne uge offentliggjort en beregning, der viser, at ordningens finansielle konsekvenser er positive. Så det koster ikke noget at bekæmpe sort arbejde ad denne vej, siger Ole Draborg.
 

Ideen til ordningen er hentet i Sverige, hvor de private køberes fradrag er væsentligt større end i Danmark, og erfaringen fra Sverige viser, at det sorte arbejde er faldet kraftigt efter, at ROT-avdraget blev indført.
 

– Lige nu i Danmark står vi med politiske udspil for dels at bekæmpe sort arbejde, og dels for få flere unge og ledige ud i uddannelser, hvor især erhvervsuddannelserne er i spil. Hvis vores medlemsvirksomheder skal kunne uddanne flere unge, så skal der være arbejde til dem. Og derfor vil det være sund fornuft at bevare og udvikle BoligJobordningen fremover, siger direktør Ole Draborg.


>> Hent Danske Malermestres beregninger


For yderligere kommentarer kontakt direktør Ole Draborg: 40 85 11 41




 

Nyheder