» Nyheder

NyhederEfter Leipzig: fire hektiske dage er overstået

08-07-2013

Tæt på 200.000 tilksuer havde lagt vejen forbi det fire dages lange arrangement, WorldSkills, hvor 52 lande havde dystet om at blive verdens bedste ud i  46 erhvervsuddannelser.  

Det lykkedes desværre ikke for Jacob Kofod at forsvare guldmedaljen fra London (2011), men han fik udført en flot opgave, som fortjener alt ros, selv om det ikke kunne række længere end til en sekundær placering.

- Selv om man har set det før, så må man endnu engang glædes over den flid og ilhu som deltagerne ligger i deres løsning af opgaverne. De kritikere, der gang på gang taler erhvervsuddannelserne ned i et sort hul, burde tvangsudskrives til at deltage som observatører til Skills. Så kunne de få syn for sagn, og jeg er helt sikker på, at vi så aldrig mere skulle læse om taberskoler osv, udtaler Niels Håkonsen, afdelingschef Danske Malermestres uddannelsesafdeling.

Selv om det ikke blev til medalje til Jacob Kofod, så blev det alligevel medalje til malerfaget, da vognmaleren Mathias Bliksted Vigsøe Frimor vandt bronze.

>> Se flere billeder fra WorldSkills 2013

>> Læs mere hos SkillsDenmark

Nyheder