» Nyheder

Nyheder



Farveprisen 2012 til skole på Nørrebro

02-05-2012

Kunsten er blevet integreret på Nørrebro Park Skole. Arkitekterne og billedkunstneren bag udsmykningen af skolen modtager Farveprisen 2012.


Udsmykningen af Nørrebro Park Skole forbinder på forbilledlig vis tre vidt forskellig bygninger til én skole, og den integrerede kunst er brugt med kreativitet og omtanke.
 

Årets Farvepris uddeles til arkitektfirmaet Nova5 og billedkunstner Malene Bach for den udsmykning, som er en del af istandsættelsen og sammenlægningen af Jagtvejens og Havremarkens skoler til Nørrebro Park Skole.
 

Farvepriskomiteen har udpeget Nova5 arkitekter A/S og billedkunstner Malene Bach som modtagere af Farveprisen 2012 med følgende begrundelse:
 

”Sammen har arkitekterne og billedkunstneren på forbilledlig vis formået at samle tre helt forskellige bygninger til en helhed. Man har skabt et undervisningsmiljø, der kan være en daglig kilde til inspiration for brugerne og samtidig giver mulighed for ro og fordybelse. Der er brugt mange virkemidler, der nøje er afstemt til hinanden og uden, at der overdrives. Projektet fremstår derfor ualmindelig helstøbt og helhjertet.”
 

Den nye skole er opstået efter Københavns Kommunes sammenlægningsprojekt, hvor i alt ti folkeskoler blev til fem nye skole.
 

– Skolen efterspurgte kunst, der kunne koble skolen sammen, og sammen med kunstner Malene Bach har vi haft meget frie hænder til arbejdet, fortæller arkitekt Jørgen Kreiner-Møller, Nova5 Arkitekter A/S.
 

Inspirationen til udsmykninger, mønstre og farver er i sig selv en integration af  forskellige tider og steder; blandt andet er der tydelige træk fra H. C. Andersens papirklip , fra klassiske arabiske og japanske mønstre og fra den franske arkitekt Le Corbursier.
 

Københavns Kommune har med denne istandsættelse opnået et attråværdigt miljø for skolens elever og lærere – et eksempel til efterfølgelse på mange andre skoler!


Pressen indbydes hermed til at deltage ved overrækkelsen af Farveprisen 2012, tirsdag 8. maj 2012 kl. 13.00 på Nørrebro Park Skole, Jagtvej 34, 2200 København N. 
 

Farveprisen uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond.
 

>> Læs mere om Farveprisen
 

Nyheder