Knald på farverne gav fornem Farvepris

26-05-2010

Bofællesskabet Sedenhuse i Odense har sammen Odense Kommune og arkitektfirma A/S Hune & Elkjær i dag modtaget Årets Farvepris 2010.
Med hæderen følger i alt 150.000 kroner fordelt mellem modtagerne. 

Sedenhuse er bosted for unge 16 - 25 årige med Downs Syndrom, og der er farvesat med modige og positive kulører i stærke røde, gule og grønne kulører.

- Her er det krystaklart, at farverne har været tænkt ind fra begyndelsen.Det er med andre ord et helt usædvanligt helstøbt projekt, vi har med at gøre, sagde formand for Danske Malermestre, Glenn Larsen, i sin tale ved overrækkelsen.

Arkitektfirmaet Hune & Elkjær har stået for opførelse og indretning af Sedenhuse, som Odense Kommune er bygherre på. Malearbejdet er foretaget af Malerfirmaet Mehr.

Det er Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond, der hvert år giver en pris til et byggeri, der har valgt at gøre farver til en fremtrædende del af byggeriet.
Dommerkomiteen, der blandt andet består af arkitekter og malermestre, lagde i sin bedømmelse vægt på, at Sedenhuse har udmærket sig ved et gennemført farvevalg, som tager afsæt i den glæde og spontanitet, der karakteriserer bofællesskabets beboere.

Arkitekt Niels Chr. Nielsen, Hune & Elkjær fortalte om brugen af farverne:

- Farvesætningen er altid en diskussion, er det bare pynt eller er det en integreret del af arkitekturen. Farver vil altid være en individuel oplevelse, præget af øjet der ser. Her har vi valgt at bruge naturens farver, de spiller op mod væggene omkring, og på menneskene, der bor her.

Prisen blev uddelt til Odense Kommune og til arkitektfirmaet, mens Sedenhuse selv modtog en plakette til ophæng. Odense Kommune valgte dog at videregive sin del af prisen; 100.000 kroner, til Sedenhuse.

- Selvfølgelig skal pengene bruges til huset og dets beboere og til noget, der relaterer sig til Farveprisen: Glæde, kraft og energi, sagde Alice Holm, der er afdelingsleder i Handicap- pg Psykiatriafdelingen i Odense Kommune.

Hun roste også arkitekterne for det modige forslag med de stærke farver.


Det er fjerde gang, at Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond uddeler Farveprisen. 

På billedet ses fra venstre: Forstander Ulla Leth, Freddy Johansen, Glenn Larsen, formand Danske Malermestre, Alice Holm, afdelingsleder Odense Kommune, og fra arkitektfirmaet: Allan Wright, Niels Chr. Nielsen, Bodil Andersen, Mads Gertsen og Uffe Riis Sørensen. 
Foto: Alex Tran
 

Yderligere oplysninger fås hos:

Glenn Larsen, formand for Danske Malermestre på telefon 20 20 12 44.
Direktør for Danske Malermestre Ole Draborg, telefon 32 63 03 70
Arkitekt Allan Wright, Hune & Elkjær, på telefon 40 44 26 52.
Forstander Ulla Leth, Bofællesskabet Sedenhuse, på telefon 63 75 04 62.


Læs mere om Farveprisen i vores tema

 

Nyheder Farveprisen


17-05-2018
Farveprisen overrakt til Roskilde-museum

Danske Malermestres Farveprisen 2018 blev i dag overrakt til museumskoncernen ROMU og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt.
>> Læs mere…

04-05-2018
Farveprisen går til Roskilde Museum

Det bliver Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardts farvesætning af de to faste udstillinger ”Magt og Mennesker” og ”Roskilde i glimt”, der vandt Farveprisen 2018.
>> Læs mere…

09-05-2017
Godt håndværk bag Farveprisen 2017

Både kunsten og malerarbejdet gør stort indtryk, når man ser ”Det Røde Bånd”
>> Læs mere…

04-05-2017
Stor pris til ”Det Røde Bånd”

Alle er velkommen til at deltage i overrækkelsen.
>> Læs mere…

12-04-2017
Farvepris til Aalborgs flotte murmaleri

I maj uddeles prisen til kunstner og projekt MurMal.
>> Læs mere…

Nyheder Farveprisen