Et smukt og varsomt farvevalg

14-05-2013

Årets modtagere af Farveprisen er lykkedes med at bruge farver med respekt for både huset og dets brugere.

Efter en omfattende restaurering af Danner over to år har huset fået nye farver og er blevet grundigt strammet op både ude og inde, hvilket har givet huset en elegant og brugervenlig atmosfære.

Det arbejde er nu blevet belønnet med Farveprisen 2013, som 14.maj blev overrakt  +PEDERSEN og Varmings Tegnestue ApS, der har stået for henholdsvis indretning og totalrådgivning ved restaureringen. Farveprisen uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond.


Fra venstre: Peder Walsøe Pedersen, Christina Freudendal-Pedersen, Per Vangekjær, Anne Lene Jørgensen og Channe Bjerringgaard.


- Vi i Danner er taknemmelige for at modtage prisen. Farvevalget er prikken over i'et, og vi er utroligt privilgerede over at have dette hus, der er noget næsten majestætisk over huset, sagde bestyrelsesformand for Danner, Channe Bjerringgaard.

- Vi er dybt imponerende over arbejdet, og alle med gang i huset kommenterer begejstret farverne. "Her er så smukt og dejligt, man skulle ikke tro, det var så dejligt på et krisecenter". Og det er sårbare historier, som væggene skal kunne bære. Kvinderne og børnene fortjener værdige rammer, og farverne er med til at skabe indre ro hos kvinderne. Så på vegne af hele Danner - tak for prisen,  vi er meget beærede, sagde Channe Bjerringgaard.

Formand for Danske Malermestre og for Farvepriskomiteen, Per Vangekjær, understregede i sin overrækkelsestale, at farvevalget i Danner lever forbilledligt op til komiteens kriterier med at gøre farvesætningen til en central del af projektet, er innovativt og inspirerer.

- Når man indtænker brugen af farver og interiør til en så udsat og ulykkelig gruppe af mennesker, skal man være meget varsom i sit farvevalg. Nøgleordene for beboerne og de ansatte er her: Tryghed, omsorg og værdighed. Det er i den grad lykkedes for dette års prismodtagere, sagde Per Vangekjær.

- I dette historiske hus fra 1873 er der i den grad indtænkt farver og beviste materialevalg i godt samarbejde med en dygtig malermester, lød det fra Per Vangekjær.

Arkitektvirksomhederne +PEDERSEN og Varmings Tegnestue deler prisen på 150.000 kr., og Danner modtager en vægplakette til opsætning i huset.

- Tusind tak for prisen, den betyder rigtig meget for os. Vi lægger stor vægt på farver i vores arbejde. Vi er rigtig glad for anerkendelsen, og pengene fra prisen vil vi  øremærke til at dygtiggøre os mere i farver og farvesætning, sagde Peder Walsøe Pedersen fra +PEDERSEN.

Foto: Søren Hytting 


Farveprisen


Prisen blev indstiftet 2006 af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond. Freddy Johansen er tidligere malermester.
 

Prisen har til formål at fremme malerfagets interesser ved at belønne initiativer, der er til glæde for faget.
I bedømmelsen fokuseres der på, at byggeriets farvesætning er gjort til en central og fremtrædende del af projektet. Det er afgørende for tildelingen af prisen, at malerarbejdets udtryk og brugen af farver er en del af bygningen på lige fod med arkitektur, materialevalg, inventar etc.
Der lægges vægt på, at farvesætningen er innovativ, fortæller en historie, udfordrer og inspirerer.


Prismodtagerne er i år arkitektvirksomhederne +PEDERSEN og Varmnings Tegnestue ApS, der har stået for henholdsvis indretning og totalrådgivning af restaureringen af Danners hus.
Malearbejdet er udført af Malerfirmaet Peter Munck & Søn A/S.






 

Nyheder Farveprisen


17-05-2018
Farveprisen overrakt til Roskilde-museum

Danske Malermestres Farveprisen 2018 blev i dag overrakt til museumskoncernen ROMU og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt.
>> Læs mere…

04-05-2018
Farveprisen går til Roskilde Museum

Det bliver Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardts farvesætning af de to faste udstillinger ”Magt og Mennesker” og ”Roskilde i glimt”, der vandt Farveprisen 2018.
>> Læs mere…

09-05-2017
Godt håndværk bag Farveprisen 2017

Både kunsten og malerarbejdet gør stort indtryk, når man ser ”Det Røde Bånd”
>> Læs mere…

04-05-2017
Stor pris til ”Det Røde Bånd”

Alle er velkommen til at deltage i overrækkelsen.
>> Læs mere…

12-04-2017
Farvepris til Aalborgs flotte murmaleri

I maj uddeles prisen til kunstner og projekt MurMal.
>> Læs mere…

Nyheder Farveprisen