Før maleren kommer

  • Inden dit første møde med malermesteren, og gerne inden du ringer til ham, er det en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvad og hvordan du gerne vil have malet. Det er også en god ide at finde nogle billeder frem, gerne fra ugeblade og boligmagasiner, så du kan vise i hvilken retning, dine ønsker går. malerrulle2
    Og kan du ikke rigtig komme på, hvordan du gerne vil have malet, om det skal være papirtapet eller glasvæv, så fortæl det, når du aftaler dit første møde. Så er malermesteren forberedt og kan hjælpe dig med gode ideer.
     
  • Det er også en god ide allerede på det første møde at fortælle, hvis du for eksempel har planlagt en stor familiefødselsdag om tre uger. Så har I noget at planlægge ud fra, og malermesteren kan med det samme sige, hvis I bør vente med at gå i gang med arbejdet til efter festen.
     
  • Spørg malermesteren om alt, hvad der falder dig ind i forbindelse med det, du gerne vil have malet. Spørg eventuelt til om der er referenceopgaver, du kan få lov at se.

    Lad malermesteren hjælpe dig med farvevalg, produktvalg med mere. Maleren har en professionel, faglig kompetence, som du skal huske at udnytte. Læs mere under kom godt igang.
     
  • Få altid et skriftligt tilbud, eventuelt med behandlinger og priser, så du kan se, hvad tilbuddet indeholder. Forbrugerrådet og SMVdanmark, det tidligere Håndværksrådet har i fællesskab udarbejdet >> en forbrugeraftale, som du og malermesteren kan udfylde. Aftalen sikrer, at I er enige om alle væsentlige punkter, inden arbejdet går i gang. Hent aftalen her. Er der noget, du ikke forstår, eller som er uklart i tilbudet, så spørg og få det på plads inden arbejdet går i gang. Og få disse ændringer, tilføjelser eller uddybninger på skrift, hvis du føler, det er nødvendigt.  

    Husk også at sikre dig, at I er enige om, hvor meget der skal ryddes og dækkes af, inden arbejdet kan begynde – og ikke mindst, hvem der skal gøre det. Fortæl også, hvis der er andre håndværkere, der skal arbejde i dit hjem og være færdige, inden malermesteren kommer.
     
  • Sørg for at malermesteren altid kan komme i kontakt med dig i løbet af dagen. Undervejs i arbejdet kan der opstå problemer eller tvivlsspørgsmål, som kan gøre det nødvendigt, at I træffer en anden beslutning end den oprindelige. Hvis ikke malermesteren kan kontakte dig, kan det være nødvendigt at stoppe arbejdet.
     
  • Få lavet en tidsplan over arbejdet – men husk, den kan blive revideret, hvis der sker ændringer i forhold til, hvad I har aftalt. Det kan jo være, der støder flere gode ideer til undervejs. Sker det skal I naturligvis med det samme få det på plads, om det betyder ændringer i forhold til tilbuddet.  
     
  • Gør opmærksom på, hvis der er husdyr, malermesteren skal tage hensyn til. Men forvent ikke at håndværkeren går tur med hunden eller fungerer som babysitter for børn, der kommer tidligt hjem fra skole. 
     
  • Lav en aftale om at du sammen med malermesteren grundigt gennemgår arbejdet, når det er ved at være færdigt. Og giv malermesteren tid til at få rettet eventuelle fejl og mangler.  
     
  • Få malermesteren til at efterlade eventuelle rester af malingen og få nøje beskrevet, hvad der hører til hvor. Malermesteren kan også hjælpe med en vejledning i rengøring og vedligeholdelse af det nyudførte malearbejde.
     
  • Skulle der dukke fejl eller mangler op, trods jeres fælles gennemgang, så kontakt straks malermesteren. Reagerer han ikke på din opringning, så skriv til ham. Reagerer han fortsat ikke, så kontakt Danske Malermestres Garantiordning.
     





     























Find En Rigtig Maler her