Farveprisen går til Roskilde Museum

04-05-2018

Det bliver Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardts farvesætning af de to faste udstillinger ”Magt og Mennesker” og ”Roskilde i glimt”, der vandt Farveprisen 2018. 

 

Det var to meget forskellige kandidater var i spil til Farveprisen 2018: Museumskoncernen ROMU havde indstillet Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardts farvesætning af museets lokaler, der rummer de faste udstillinger, "Magt og Mennesker” og ”Roskilde i glimt". Og Rønnow Arkitekter A/S, der i samarbejde med Holbæk kommune havde gennemført renoveringen af Brorfelde Observatorium - og i den forbindelse genskabt Kgl. Bygningsinspektør Kaj Gottlobs polykrome (mangefarvet) farvesætning.

 

Og der var spænding til det sidste. Men i sidste ende valgte komiteen bag prisen museet i Roskilde som årets vinder. Om valget af museet siger Danske Malermestres direktør, Ole Draborg:

 

- Det var flere faktorer, der i sidste ende gjorde udslaget. Farvesætningen, der er udført af Maja Lisa Engelhardt danner en fantastisk baggrund for de faste udstillinger. Farverne fremhæver udstillingerne uden at stjæle billedet samtidig med, at de understreger den kulturhistorie, de udstillede genstande er en del af.

 

- Og ydermere formår farvesætningen at binde de to ældre bygninger, Liebes Gård og Sukkerhuset, som udgør museet, sammen til ét hele. Det er ganske imponerende og afgjort en farvepris værdigt, forklarer Ole Draborg, der også peger på det samarbejde, der har været mellem museet, billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt og malermester Michael Mathiasen, Roskilde, som værende medvirkende til, at prisen i år går til Roskilde.

 

Farveprisen uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens fond og er på 150.000 kroner, der bliver delt mellem kunstneren og museet. Med Farveprisen 2018 kommer Roskilde Museum i selskab med tidligere års vindere som tæller blandt andet Ny Carlsberg Glyptotek i København, Søndre Ridebane og Folketingets Servicecenter også i København, Møntmestergården i Odense og sidste års vinder, murmaleriet ”Det Røde Bånd” i Aalborg.

 

Prisen overrækkes torsdag den 17. maj kl. 12.00. Prisoverrækkelsen finder sted på Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde. Alle er velkomne til at deltage. 

 

Spørgsmål til denne pressemeddelelse til Danske Malermestres direktør Ole Draborg på 4085 1141

 

Hent billeder fra Roskilde Museum, foto: ROMU

 

>> Hent billede fra Roskilde Museum her

 

>> Hent billede fra Roskilde Museum her

 

I komiteen bag farveprisen sidder: Per Vangekjær, formand Danske Malermestre. Ole Draborg, direktør Danske Malermestre. Lone Wiggers, arkitekt, for Danske Arkitektvirksomheder. Sven Felding, arkitekt, rektor på Kunstakademiets Arkitektskole. Ann Bergithe Trampe Broch for Bygherreforeningen. Michael Mørk, billedkunstner, Akademiraadet. Kim Vestergaard Laustsen, malermester, Malermestergruppen A/S. Leon Telvig, malermester  

Nyheder Farveprisen


17-05-2018
Farveprisen overrakt til Roskilde-museum

Danske Malermestres Farveprisen 2018 blev i dag overrakt til museumskoncernen ROMU og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt.
>> Læs mere…

04-05-2018
Farveprisen går til Roskilde Museum

Det bliver Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardts farvesætning af de to faste udstillinger ”Magt og Mennesker” og ”Roskilde i glimt”, der vandt Farveprisen 2018.
>> Læs mere…

09-05-2017
Godt håndværk bag Farveprisen 2017

Både kunsten og malerarbejdet gør stort indtryk, når man ser ”Det Røde Bånd”
>> Læs mere…

04-05-2017
Stor pris til ”Det Røde Bånd”

Alle er velkommen til at deltage i overrækkelsen.
>> Læs mere…

12-04-2017
Farvepris til Aalborgs flotte murmaleri

I maj uddeles prisen til kunstner og projekt MurMal.
>> Læs mere…

Nyheder Farveprisen